În premieră pentru București, Asociatia Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, anunță lansarea primelor stații automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban. Evenimentul are loc marți, 27 septembrie 2016, ora 11:00, pe platoul cu statui din Piața Universității.

Noutăţile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt AUTOSERVIREA şi folosirea GRATUITĂ a bicicletei timp de 30 de minute pentru deplasarea rapidă în zona centrală și aglomerată a orașului. Gratuitatea este valabilă doar dacă bicicleta este returnată înainte de expirarea celor 30 de minute. De asemenea, un utilizator poate închiria biciclete gratuit de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze și să existe o pauză de cel puțin alte 30 de minute. O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel. le pot închiria de la oricare din cele 6 stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

Noul concept își propune să ajute la fluidizarea traficului din București și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană. Principalele pârghii sunt încurajarea oamenilor să-și lase autoturismele personale acasă sau să circule cu mijloacele în comun și să folosească bicicletele pentru deplasarea rapidă în zonele aglomerate din oraș. Bike-sharing-ul are efecte benefice asupra sănătăţii bicicliştilor şi contribuie la reducerea poluării fonice şi a aerului din marile comunităţi.

„Proiectul I-Velo este unul foarte ambițios și curajos. Scopul este să scoatem oamenii din zona lor de confort, de pe canapea și din mașină și să promovăm împreună mișcarea într-un stil sănătos și în condiții sigure. Ne bucurăm foarte mult să facem parte din acest proiect, care se integrează în acțiunile noastre de protecția mediului înconjurător, și de promovarea unui stil de viață sănătos.” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, reprezentant Kaufland România.

Cu 210 biciclete care vor putea fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp și 6 stații amplasate în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun, i’Velo Urban va asigura cetațenilor o mai bună  mobilitate. Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu.

Inspirat din proiecte similare de bike-sharing, care funcționează cu succes în marile capitale europene, I’Velo Urban este un proiect fabricat 100% în România.

  • stațiile automatizate și rastelurile sunt fabricate în România, folosindu-se forță de muncă, materie primă și expertiză autohtone
  • sistemul informatic automatizat este realizat de programatori de la o companie IT romanească
  • oferă zeci de locuri de muncă, contribuind astfel la reducerea șomajului și la un buget local și național mai bogat, din colectarea de taxe și impozite

Prin proiectul I’Velo Urban reusim sa punem Bucurestiul pe harta capitalelor care au un sistem de bike-sharing automatizat. Cu toate ca bicicleta publica este un mijloc de transport relativ nou, in multe orase din lumea intreaga devine un mijloc de transport in comun important. Asadar, invitam bucurestenii sa aleaga bicicleta: o completare flexibila a transportului public, dar si o alternativa a acestuia. De asemenea, trebuie sa luam in considerare faptul ca bicicleta este un mijloc de transport sanatos si nepoluant, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.

“I’Velo Urban reprezintă continuarea firească a proiectelor care promovează folosirea bicicletelor în marile orașe din țară, demarate de noi în urmă cu 6 ani. Prin intermediul proiectelor “I’Velo Relax”, “studentObike”, “Biciclete cu cravată”, “Bike2Work” am demonstrat că bicicleta este unul dintre cele mai dorite mijloace de recreere și că, prin I’Velo Urban poate și trebuie să devină un mijloc de transport utilitar. În plus, are efecte benefice asupra sănătăţii bicicliştilor şi contribuie la reducerea poluării fonice şi a aerului din marile comunităţi”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

i’Velo Urban reprezintă continuarea firească a proiectelor care promovează folosirea bicicletelor în marile orașe din țară, demarate de Asociația Green Revolution în urmă cu 6 ani. Prin intermediul proiectelor “i’Velo”, “studentObike”, “Biciclete cu cravată” am demonstrat că  bicicleta este unul dintre cele mai dorite mijloace de recreere și că poate deveni și unul utilitar, ca mijloc de transport alternativ, cu impact minim asupra mediului.

Proiectele I’Velo înseamnă totodată o preocupare continuă a creșterii gradului de satisfacție a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, dar și a unui personal profesionist, prietenos și pregătit să asigure experiențe plăcute iubitorilor de pedalat.

Abonează-te la newsletter și primești informații despre pachete, reduceri, sfaturi, noutăți și evenimentele pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre de biciclete.

I'Velo » Icon „Newsletter”