Logo Raiffeisen Bank Logo GR

I’Velo Urban

Ne petrecem zilele între semafoare și monitoare. Respirăm aer irespirabil, suntem sedentari și, măcar o dată pe an, ne-am dori să ne schimbăm stilul de viață!

Ai ajuns unde trebuie: alege I’Velo Urban, primul și cel mai mare sistem de bike-sharing din România.

Avem deja 5 ani si 16 stații, iar cresterea proiectului nostru demonstrează o cresterea a popularității bicicletei ca mijloc de transport utilitar, care generează o nevoie tot mai mare de integrare în acest sistem sustenabil și sănătos.

Dacă te-am convins, îți mai oferim câteva detalii utile despre serviciul nostru și facilitățile pe care le ai.

Află mai mult

Cardul I’Velo Urban

Dacă ai peste 16 ani, vino la centrele I’Velo Relax: Parcul Regele Mihai I – intrarea Charles de Gaulle, Parcul Tineretului – intrarea Gheorghe Șincai, Parcul IOR – intrarea Globul Pământesc. pentru a-ți face un card I’Velo.

Contravaloare card: 7 lei

Se achită o singură dată, la emiterea acestuia.

I

I’Velo Urban
funcționează 24/7.

I'Velo » Carduri
I

Info / Service
021 32 75 778

Pentru orice întrebare sau problemă puteți suna zilnic la numărul de call center în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Nu uita că bicicleta și trotineta se închiriază în baza unui abonament valid, care îți va permite utilizarea  nelimitat. Te poți plimba cu bicicleta/trotineta în sesiuni de câte 2 ore cu mențiunea că, pe parcursul celor 2 ore, se va activa butonul “Extra time”, iar tu vei hotărî, dacă vei prelungi sau nu sesiunea de pedalat. Depășirea perioadei de pedalat, fără scanarea bicicletei/trotinetei, atrage costuri suplimentare.

În plus, cu abonamentul I’Velo ai acces și la bicicletele și trotinetele I’Velo Relax, cele din parcuri. Nu uita să returnezi bicicleta/trotineta de unde le-ai luat: cele din stațiile automatizate la oricare altă stație automatizată, cele din centrele Relax, la un alt centru Relax.

Depășirea minutelor incluse în sesiunea de pedalat atrage costuri suplimentare.

I

Cum închiriez?

 1. Te autentifici la panoul de control din stațiile I’Velo Urban.
 2. Selectezi o bicicletă disponibilă și o extragi din rastel după 10 secunde.
 3. Numărul de închirieri este nelimitat. Pe parcursul celor 120 de minute se va activa butonul de check-in și tu alegi dacă îți vei prelungi sau nu cursa. Prelungirea cursei este gratuită.
 4. Trotinetele I’Velo se închiriază numai cu aplicația I’Velo.
I

Cum returnez?

 1. Identifică un stâlp liber în rastelul automatizat; stâlpii disponibili sunt semnalizați prin lumina verde.
 2. Poziționează bicicleta în stâlpul ales.
 3. După ce este fixată, bicicleta va fi blocată automat, iar sesiunea de închiriere este încheiată. Asigură-te ca bicicleta este blocată în stâlpul de andocare.
 4. Apropie cardul de panoul de control și autentifică-te.
 5. Observă situația contului; dacă ai un cost suplimentar, acesta trebuie achitat înainte de următoarea închiriere.
 6. Tipărește chitanța, pentru a te asigura ca bicicleta a fost andocată corect și pentru a verifica eventualele costuri suplimentare.
I

FAQ

I’Velo Urban este primul serviciu automatizat de bike-sharing din Bucuresti. Bicicletele pot fi închiriate în baza unor carduri și sunt disponibile 7 zile din 7.

Noutatea conceptului este închirierea bicicletei pentru deplasarea rapidă și evitarea traficului aglomerat în zona centrală a orașului.

În funcție de abonamentul achiziționat, utilizatorii pot folosi bicicleta de mai multe ori pe zi, în baza oricărui tip de abonament (zi/lunar/3 luni/6 luni/anual). Returnarea bicicletei mai tarziu de minutele incluse în abonament, atrage costuri suplimentare pentru utilizator, indiferent de tipul abonamentului.

Pentru a deveni utilizator I’Velo Urban trebuie să obții un card I’Velo, pe care il poți ridica, contra cost, de la sediul I’Velo Urban din str. Prof. Ion Bogdan, nr. 21 (zona Dorobanți) sau de la unul dintre centrele de închirieri I’Velo Relax* din parcurile Herăstrău (metrou Aviatorilor) sau Tineretului (intrarea Șincai).

Odată ridicat cardul, îți poți face un abonament fie la centrul de unde ai ridicat cardul, fie ulterior pe www.ivelo.ro / contul meu.

*Centrele I’Velo Relax, pe perioada iernii sunt închise.

După ce ai intrat în posesia cardului, te poți duce la orice stație I’Velo Urban pentru a închiria o bicicletă, pașii de închiriere fiind:

 1. apropie cardul de cititorul de sub ecranul principal,
 2. introdu codul PIN alocat cardului tău,
 3. alege o bicicletă selectând numărul aferent unei biciclete disponibile de pe ecran,
 4. ridică chitanța (în cazul în care e solicitată)
 5. preia bicicleta selectată în termen de 15 secunde, din poziția care va emite culoarea verde intermitent

Pentru orice tip de abonament (zi/o lună/3 luni/6 luni/anual), utilizatorii pot realiza multiple închirieri, cu o pauză între acestea. Durata sesiunii de închiriere și a pauzei diferă în funcție de abonamentul achiziționat.

Un stâlp de culoare verde arată ca o bicicletă poate fi închiriată sau poate fi returnată.

Lumina roșie semnifică un stâlp de andocare defect sau indisponibil.

Mai multe

Abonează-te la newsletter și primești informații despre pachete, reduceri, sfaturi, noutăți și evenimentele pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre de biciclete.

I'Velo » Icon „Newsletter”