I'Velo » Urban
Logo Raiffeisen Bank Logo Kaufland

I’Velo Urban

I’Velo Urban este primul serviciu automatizat de bike-sharing din București. Uită de traficul infernal sau de aglomeraţia din transportul în comun. Acum, ai Orașul la pedale.

După ce ți-ai făcut abonament, iei bicicleta de la Universitate și o lași în Victoriei, Romană sau în oricare altă stație automatizată I’Velo. E atât de simplu.

I

I’Velo Urban
funcționează 24/7.

I'Velo » Urban

Cardul I’Velo Urban

Dacă ai peste 16 ani, vino la sediul I’Velo Urban din strada Prof. Ion Bogdan, nr. 21 (zona Dorobanți) pentru a-ți face un card I’Velo. Programul sediului I’Velo Urban este de luni până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

De asemenea, poți să-ți iei cardul și de la centrele I’Velo Relax: Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle, Parcul Tineretului – intrarea Gheorghe Șincai, Parcul IOR – intrarea Globul Pământesc.

I

Info / Service
021 327 57 78

Pentru orice întrebare sau problemă puteți suna zilnic la numărul de call center în intervalul orar 10:00 – 22:00.

I'Velo » Carduri
Află mai mult

Cu ONE PASS utilizezi bicicleta o singură dată, timp de 2 ore și este activat în momentul preluării unei biciclete dintr-o stație automatizată. Plimbarea se încheie atunci când returnezi bicicleta la oricare stație automatizată, iar returnarea trebuie să fie făcută pe perioada celor 2 ore. Dacă depășești cele 2 ore, vei avea costuri suplimentare.

*Disponibil doar din aplicația mobilă I’Velo

Află mai mult

Abonamentul permite utilizarea bicicletei în mai multe sesiuni de pedalat, fiecare sesiune fiind urmată de o pauză. Durata sesiunii de pedalat și a pauzei dintre sesiuni diferă în funcție de tipul de abonament achiziționat. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare sesiune de pedalat, să o returneze la una dintre stațiile I’Velo Urban.

Contravaloare card: 7 lei (se achită o singură dată, la emiterea acestuia).

Depășirea minutelor incluse în sesiunea de pedalat atrage costuri suplimentare.

Abonamente

Costuri suplimentare

I

Cum închiriez?

 1. Te autentifici la panoul de control din stațiile I’Velo Urban.
 2. Selectezi o bicicletă disponibilă și o extragi din rastel după 10 secunde.
 3. În funcție de abonamentul achiziționat, ai timp pentru a ajunge la următoarea ta destinație. Depășirea minutelor incluse în abonament atrage costuri suplimentare.
 4. După o pauză, poți efectua o altă închiriere. Pauza diferă în funcție de abonamnetul achiziționat.
  Numărul de închirieri este nelimitat.
I

Cum returnez?

 1. Identifică un stâlp liber în rastelul automatizat; stâlpii disponibili sunt semnalizați prin lumina verde.
 2. Poziționează bicicleta în stâlpul ales.
 3. După ce este fixată, bicicleta va fi blocată automat, iar sesiunea de închiriere este încheiată. Asigură-te ca bicicleta este blocată în stâlpul de andocare.
 4. Apropie cardul de panoul de control și autentifică-te.
 5. Observă situația contului; dacă ai un cost suplimentar, acesta trebuie achitat înainte de următoarea închiriere.
 6. Tipărește chitanța, pentru a te asigura ca bicicleta a fost andocată corect și pentru a verifica eventualele costuri suplimentare.
I

FAQ

I’Velo Urban este primul serviciu automatizat de bike-sharing din Bucuresti. Bicicletele pot fi închiriate în baza unor carduri și sunt disponibile 7 zile din 7.

Noutatea conceptului este închirierea bicicletei pentru deplasarea rapidă și evitarea traficului aglomerat în zona centrală a orașului.

În funcție de abonamentul achiziționat, utilizatorii pot folosi bicicleta de mai multe ori pe zi, în baza oricărui tip de abonament (zi/lunar/3 luni/6 luni/anual). Returnarea bicicletei mai tarziu de minutele incluse în abonament, atrage costuri suplimentare pentru utilizator, indiferent de tipul abonamentului.

Pentru a deveni utilizator I’Velo Urban trebuie să obții un card I’Velo, pe care il poți ridica, contra cost, de la sediul I’Velo Urban din str. Prof. Ion Bogdan, nr. 21 (zona Dorobanți) sau de la unul dintre centrele de închirieri I’Velo Relax* din parcurile Herăstrău (metrou Aviatorilor) sau Tineretului (intrarea Șincai).

Odată ridicat cardul, îți poți face un abonament fie la centrul de unde ai ridicat cardul, fie ulterior pe www.ivelo.ro / contul meu.

*Centrele I’Velo Relax, pe perioada iernii sunt închise.

După ce ai intrat în posesia cardului, te poți duce la orice stație I’Velo Urban pentru a închiria o bicicletă, pașii de închiriere fiind:

 1. apropie cardul de cititorul de sub ecranul principal,
 2. introdu codul PIN alocat cardului tău,
 3. alege o bicicletă selectând numărul aferent unei biciclete disponibile de pe ecran,
 4. ridică chitanța (în cazul în care e solicitată)
 5. preia bicicleta selectată în termen de 15 secunde, din poziția care va emite culoarea verde intermitent

Pentru orice tip de abonament (zi/o lună/3 luni/6 luni/anual), utilizatorii pot realiza multiple închirieri, cu o pauză între acestea. Durata sesiunii de închiriere și a pauzei diferă în funcție de abonamentul achiziționat.

Un stâlp de culoare verde arată ca o bicicletă poate fi închiriată sau poate fi returnată.

Lumina roșie semnifică un stâlp de andocare defect sau indisponibil.

Mai multe

Abonează-te la newsletter și primești informații despre pachete, reduceri, sfaturi, noutăți și evenimentele pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre de biciclete.

I'Velo » Icon „Newsletter”