Asociația Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, anunță dublarea numărului de stații automatizate de bike-sharing I’Velo Urban, numărul acestora ajungând la 10. De asemenea, durata unei sesiuni de pedalat crește de la 30 la 45 de minute.

Rețeaua de stații automatizate, prin intermediul căreia pot fi închiriate bicicletele  I’Velo Urban, este prezentă în București și deservește  atât zonele centrale foarte aglomerate, cât și  pe cele din proximitatea centrelor de afaceri din  nordul capitalei. Rețeaua este amplasată în vecinătatea pistelor de biciclete și este complementară mijloacelor de transport în comun. Cele 10 stații pun la dispoziție utilizatorilor 180 de biciclete, disponibile 24/7.

Stațiile automatizate sunt prezente în: Piața Unirii, Centrul Vechi (Piața Sfântul Anton), Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kaufland Barbu Văcărescu, Sky Tower (în construcție).

Odată cu extinderea rețelei, I’Velo Urban vine cu beneficii suplimentare pentru utilizatori. Astfel, durata unei utilizări crește de la 30 la 45 de minute, iar cea a pauzei dintre utilizări se reduce de la 30 la 15 minute.

Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în București și în orașele mari din țară. În 2016, împreună cu partenerii noștri, am lansat primul program de bike-sharing din capitală IVelo Urban și am reconfirmat, astfel, importanța dezvoltării unei infrastructuri pentru transportul alternativ cu bicicleta. Împreună cu Asociația Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura transportului în București și să încurajăm din ce în ce mai mulți oameni să ia în considerare acest mijloc de transport cu impact în creșterea calității vieții noastre, a tuturor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Serviciile I’Velo Urban sunt disponibile pe bază de abonament, la următoarele tarife:

„Cu extinderea rețelei I’Velo Urban, suntem convinși că numărul cetățenilor bucureșteni care folosesc bicicleta ca și alternativă de mijloc de transport va crește semnificativ. Ne place foarte mult că proiectul este un model din punct de vedere al unui parteneriat între instituții publice, societate civilă și companii private, în beneficiul comunității.”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland.

“Ne bucurăm că acest proiect ambițios, 100% românesc,  a avut o creștere însemnată la mai puțin de un an de la lansare. Suntem convinși că din ce în ce mai mulți bucureșteni vor alege bicicleta pentru a se deplasa mai rapid prin zonele aglomerate din oraș”, a declarat Raluca Fișer, Președintele Asociației Green Revolution.

I’Velo Urban este primul sistem automatizat de bike-sharing din București. Scopul său este să ajute la fluidizarea traficului și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană.

Pentru a beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să își creeze un cont pe ivelo.ro sau să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo din București pentru a primi Cardul I’Velo Urban. Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice stație automatizată I’Velo Urban, la prima închiriere.

Abonează-te la newsletter și primești 10% reducere la orice abonament I’Velo!

I'Velo » Icon „Newsletter”