Bicicleta începe să devină unul dintre cele mai potrivite și rapide mijloace de transport în București. Vedem în fiecare seară și în fiecare dimineață bicicliști cu zâmbetul pe buze, care ajung de 2 ori mai rapid la destinație. În același timp, interacționăm în trafic cu din ce în ce mai mulți oameni care aleg să se deplaseze utilizând bicicletele I’Velo Urban.

La fel este și Raluca Mureșan, blogger, ghid de turism național și internațional și iubitoare de călătorii. Raluca a încercat de curând bicicletele noastre și am fost curioși să vedem cum i s-a părut această experiență.

I’Velo: Bună, Raluca! Îți mulțumim că ai acceptat să ne răspunzi la câteva întrebări despre experiența ta cu bicicletele I’Velo. Știm că-ți place să călătorești, să cunoști oameni noi cu care să împărtășești locuri și experiențe frumoase prin experiența ta de ghid, dar și că-ți place să înveți mereu lucruri noi. Care ar fi cele 3 atribute care te definesc cel mai bine?
Raluca: Mi-e greu să vorbesc despre mine, mai bine prefer să fie despre oameni și locuri, însă o să fac un efort: mă definesc optimisul, ușurința de a inteacționa cu oameni din diferite medii sociale și zone ale lumii și dorința de a cunoaște tot mai mult.

I: Știm că ai călătorit mult până acum, care ar fi orașul sau țara “de suflet” pentru tine?
R: România ocupă, fără vreun dubiu, locul întâi în sufletul meu, iar Transilvania natală este destinația cea mai dragă. Foarte aproape de el este New York, unde am avut ocazia să și locuiesc și Singapore, pe care mi l-aș dori ca loc de trăit la un moment dat.

I: Ce mijloc de transport îți place să folosești atunci când vizitezi un oraș nou?
R: Mare parte din timpul pe care îl accord vizitării unui oraș este eficientizat de folosirea transportului public. Îmi place să simt orașul, să fiu precum un localnic, să observ oamenii și să mă adaptez locului.

I: Transportul alternativ prinde un tot mai mare contur peste tot prin lume.  Ai mai încercat alte sisteme de bike-sharing automatizat și în alte orașe pe care le-ai vizitat? Cum a fost experiența ta?
R: Da! Am încercat! Primul oraș cu o astfel de experiență a fost New York, iar apoi, pe perioada bursei de studii din Valencia, am folosit sistemul lor. Recent, l-am testat și la Cluj-Napoca, iar în București îl folosesc aproape zilnic.

I: Vedem în fiecare zi tot mai mulți bicicliști pe străzile din București. Care crezi că sunt beneficiile pe care le ai dacă pedalezi zilnic?
R: În ceea ce mă privește, pedalatul zilnic îmi face picioarele frumoase :). Cred că orice activitate fizică constantă este bună, mai ales că mai limpezește și mintea. Iar într-un tablou mai mare, avem grijă și de mediu, alegând un mijloc de transport nepoluant.

I: Cum ai aflat de I’Velo și ce ți-a atras atenția la sistemul automatizat de inchiriere?
R: Am aflat de pe Facebook și m-am bucurat să văd că există și în București și că stațiile se află, în mare parte, în zonele mele de interes, pe care le frecventez zilnic.

I: Am observat că ai încercat de curând bicicletele I’Velo. Cum a fost experiența ta?
R: Experiența mea cu I’Velo a fost una foarte plăcută, de la închiriere, pedalare, returnare. Aș sugera adăugarea unui coș pentru poșetă în față, căci eu car după mine multe în poșetă și trebuie mereu să improvizez o soluție.

I: Cum ți s-au părut pașii pe care a trebuit să-i urmezi pentru închirierea unei biciclete?
R: Mi s-au părut foarte ușori, simpli, user-friendly. În câteva minute am bicicleta și cam în 20 de min ajung unde am nevoie. Minunat!

I: Ce le-ai transmite oamenilor care folosesc pentru prima datăbicicletele noastre?
R: Celor care folosesc prima oară bicicletele voastre le-aș recomanda să aibă cardul de închiriere la ei tot timpul, căci odată ce ai încercat, se creează o foarte drăguță dependență.

Abonează-te la newsletter și primești informații despre pachete, reduceri, sfaturi, noutăți și evenimentele pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre de biciclete.

I'Velo » Icon „Newsletter”