studentObike, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunța incheierea sezonului 2016, începand cu data de 25 noiembrie. Mulțumirile merg către cei aproape 18.000 de studenți, care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2016, dar și către autoritațile, partenerii și sponsorii care au sprijinit proiectul.
“Programul studentObike promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în randul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sanatos pentru tineri. Avem convingerea că, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunitaților și ne bucuram să vedem că numarul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Direcția Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.
„Dupa șase ani de studentObike, ne bucuram să constatam că tot mai mulți studenți au inceput să folosească bicicleta în drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare și să conștientizeze că este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor, dar și de mediul inconjurator. Le mulțumim celor aproape 18.000 de utilizatori și îi asteptam plini de energie și anul viitor”, a declarat Raluca Fișer, președinte Asociația Green Revolution.
În cele peste 110 de zile de funcționare, centrele studentObike au înregistrat 17.400 de utilizatori. Astfel, în centrele din București, localizate în Complex Agronomie – Herăstrau, Politehnica-Rectorat și Politehnica-Regie, peste 8.000 de studenți au închiriat bicicletele studentObike. Studenții ieseni au mers la centrul de închiriere de la Facultatea de Construcții în număr de aproape 4.500, aproape 1.300 de studenți din Cluj au închiriat bicicletele galbene de la centrul de închiriere din Complexul Hasdeu, iar peste 2.600 de studenți din Timișoara au închiriat și ei bicicletele galbene de la centrul aflat în Campusul Universitații de Vest s-au plimbat cu bicicletele în sezonul 2016.
Despre studentObike
studentObike este un proiect național de bike-sharing gratuit pentru studenții din șase centre universitare, aflate în București (trei centre), Cluj-Napoca, Iași și în Timișoara.
Studenții pot folosi bicicletele, atăt în campusul universitar, căt și în afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate.
În cei sase ani de funcționare, programul « studentObike » a reușit să scoată peste 147.000 de studenți la pedalat. studentObike este implementat în campusurile universitaților partenere: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterină, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Iași.
Proiectul studentObike se desfasoară în parteneriat cu Primaria Generală a Capitalei, Primaria Municipiului Timișoara, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iași, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterină, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Iași.