„I’Velo”, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunță finalizarea sezonului 2016. Mulțumirile merg către cele peste 137.000 de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2016, dar și către autoritatile, partenerii și sponsorii care au sprijinit proiectul. Numărul mare de utilizatori și implicarea acestora în acțiunile organizate în cadrul proiectului demonstrează interesul lor de a se reuni într-o adevarată comunitate a bicicliștilor.

În cele peste 200 de zile de funcționare a centrelor  de închiriere „I’Velo”, din București, peste 100.000 de bucureșteni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului, iar aproape 37.000 de bicicliști au închiriat bicicletele galbene din centrele localizate în cele 6 orase din țară.

Din 2010, când am lansat I’Velo, și până în prezent putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.

În cei șapte ani, I’Velo a dovedit că este un proiect de CSR care a răspuns nevoilor cetățenilor din mediul urban. Bicicletele ca mijloc de transport și agrement și-au dovedit de mult beneficiile: de la reducerea poluării fonice și a aerului, incursiunea socială, dar și prin beneficiile aduse sănătății utilizatorilor. Bicicleta este un mijloc de transport alternativ și dorim să arătăm deschiderea pentru un dialog constructiv cu autoritățile, pentru a susține crearea infrastructurii și legislației necesare, astfel încât toți bicicliștii să se poată deplasa în siguranță în oraș. Mulțumim celor peste 137.000 de utilizatori și îi așteptăm în număr cât mai mare și anul viitor, pentru a dovedi că suntem o comunitate și o parte a orașelor în care trăim”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

În cursul anului 2016, în centrele I’Velo din București s-au înregistrat peste 100.000 de mii de utilizatori. Astfel, în centrul de la Aviatorilor – Herastrău, Piața Charles de Gaulle, în 205 de zile de funcționare, aproape 47.000 de mii de bucureșteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. Localizat tot în Parcul Herastrău, centrul de la Arcul de Triumf a înregistrat 14.145 de închirieri, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Șincai, s-a bucurat în cele 205 zile de funcționare de 43.400 de bucureșteni care s-au relaxat folosind bicicletele I’Velo.

La nivel național, centrele I’Velo sunt prezente în 6 orașe: Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Alba Iulia și Oradea. În cele aproximativ 200 de zile de funcționare, peste 19.000 de constănțeni și turiști au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. La Iași, au pedalat aproape 1.500 de ieșeni bicicletele I’Velo, iar în Brașov, centrul I’Velo din Piața Sfatului a scos la plimbare cu bicicleta 1.300 de persoane. În Alba Iulia, s-au înregistrat aproape 3.300 de închirieri, în Sibiu 2.700 de utilizatori au închiriat bicicletele galbene, iar în Oradea, peste 5.000 de orădeni au pedalat cu bicicletele I’Velo.

La fel ca și anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca scop introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos.

Proiectul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administratiei Lacuri, Parcuri și Agrement București.

În cei 7 ani de funcționare, programul  I’Velo a reușit să scoată peste 1.400.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2180 de tone.

În sezonul 2016, centrele I‘Velo au putut fi găsite în București – parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Șincai, dar și în țară, în orașele: Iași – Bd. Independenței, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în Parcul 1 Decembrie.

De asemenea, proiectul I’Velo a oferit posibilitatea de a rezerva ONLINE biciclete, accesând site-ul www.ivelo.ro.

Abonează-te la newsletter și primești informații despre pachete, reduceri, sfaturi, noutăți și evenimentele pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre de biciclete.

I'Velo » Icon „Newsletter”