World Cycling Alliance (WCA), organizație internațională non-profit axată pe promovarea ciclismului în beneficiul oamenilor din întreaga lumea, a fost lansată oficial în cadrul celei de-a 98-a conferințe anuale a Consiliului de Cercetare al Transporturilor, la care au participat peste 13.000 de profesioniști din domeniul transporturilor.

Asociația Green Revolution (AGR), reprezentată prin Raluca Fiser, este membră a acestei organizații. În cadrul Adunării Generale a Membrilor WCA, din 11 iunie 2018, Raluca Fișer, Președinte al Asociației Green Revolution, a fost aleasă Președintele Alienței Mondiale a Ciclismului (WCA).

Misiunea noastră este de a promova ciclismul ca mod de transport, dar și ca formă de agrement și turism. WCA crede cu fermitate în potențialul ciclismului de a contribui la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU din 2030. De asemenea, dorim să construim gradul de conștientizare a bicicletei ca un instrument universal, care poate transforma viețile din întreaga lume prin creșterea accesului la educație, locuri de muncă, asistență medicală și rețele sociale”, a declarat Președintele WCA, Raluca Fișer.

WCA își propune să servească drept voce unificată, eficientă și neguvernamentală care conectează și promovează cele mai bune eforturi globale de creștere și îmbunătățire a ciclismului. WCA, care cuprinde deja peste 100 de organizații membre din toate continentele, va lucra pentru dezvoltarea și extinderea parteneriatelor cu agenții guvernamentale, ONG-uri, întreprinderi, fundații și persoane fizice. Anunțul lansat de DC a reunit membrii, partenerii și liderii din sectorul de sănătate, mobilitate, planificare, dezvoltare și ciclism.

Mai multe detalii puteti citi pe green-report.ro.