Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank vă invită la deschiderea celui de-al nouălea sezon I’Velo Relax, în București și Constanța, în data de 16 martie, ora 10:00.

Primele centre de închiriere din București care vor fi deschise sâmbătă sunt Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle și Parcul IOR – intrarea Globul Pământesc, iar în Constanța în Gravity Park. I’Velo Relax va pune la dispoziția iubitorilor de pedalat peste 500 de biciclete, șapte zile din șapte. Celelalte centre din București se vor deschide în luna aprilie.

“Ne bucurăm să vedem că bicicletele galbene din parcuri sunt tot mai dorite și folosite ca mijloc de transport alternativ, reducând astfel poluarea din orase și protejând sănătatea cetățenilor. Împreună cu Green Revolution, prin proiectele I’Velo Urban și Relax, dar și studentObike, ne dorim să dezvoltăm infrastructura necesară pentru siguranța bicicliștilor, incurajând totodată transportul alternativ și un stil de viață sănătos”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank România.

“De 10 ani, Asociația Green Revolution aduce în atenția publicului proiecte de conștientizare și educare, luptând pentru un oraș mai curat, mai verde, mai sănătos. În toți acești ani, am militat pentru transportul alternativ și astfel am dezvoltat I’Velo, cel mai important proiect de bike-sharing, prin care am reușit să determinăm aproape 1.700.000 de români să folosească bicicleta atât pentru transportul zilnic, cât și pentru activități de relaxare. În contextul în care Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din România și unul dintre cele mai poluate din Europa, sperăm ca prin continuarea extinderii proiectului I’Velo bicicleta să devină opțiune de transport pentru un număr cât mai mare de locuitori.”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Noutatea sezonului I’Velo Relax 2019 este deschiderea unui nou centru de închirieri în Mogoșoaia – amplasat la intrarea în Parcul Mogoșoaia, zona Monumenului Eroilor, care își va începe activitatea în luna aprilie.

Bicicletele I’Velo Relax vor fi disponibile în 10 centre de închiriere, în 6 orașe mari din țară și vor putea fi închiriate gratuit de tinerii sub 16 ani pe baza carnetului de elev și de către pensionari, pe baza talonului de pensie. Pentru celelalte categorii, tarifele de închiriere sunt: 6 lei/bicicletă – 1 h; 10 lei/bicicletă – 2 h; 14 lei/bicicletă – 3 h; 18 lei/bicicletă – 4 h; 30 lei/bicicletă – 24 h (luni-joi); 5 lei/cărucior – 1 h; 5 lei/închiriere antifurt.

Bicicletele pentru copii și cargo-bike-urile sunt pregătite și anul acesta pentru micii bicicliști, iar pe toată perioada sezonului vom oferi pachete de servicii personalizate pentru toate categoriile de bicicliști, multe surprize, activități la centrele de închiriere, dar și activări online, pe care le puteți urmări pe pagina de Facebook/ I’Velo sau pe site-ul www.ivelo.ro.

De asemenea, în luna aprilie se vor deschide și centrele I’Velo Relax din Parcul Tineretului și Parcul Lumea Copiilor (București), Alba Iulia, Oradea, Brașov, Sibiu.

În cei 9 ani de funcționare, programul  I’Velo a reușit să scoată peste 1.648.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.430 de tone. Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfașoară cu sprijinul primăriilor din București, Comuna Mogoșoaia, Brașov, Sibiu, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.