FAQ

I’Velo Urban este primul serviciu automatizat de bike-sharing din Bucuresti. Bicicletele pot fi închiriate în baza unor carduri și sunt disponibile 7 zile din 7.

Noutatea conceptului este închirierea bicicletei pentru deplasarea rapidă și evitarea traficului aglomerat în zona centrală a orasului.

Utilizatorii pot folosi bicicleta pentru o durata tipul de abonament achiziționat, de mai multe ori pe zi, în baza oricărui tip de abonament (o zi/ 1 lună/3 luni/ 6 luni/1 an). Returnarea bicicletei mai tarziu de minutele de pauză incluse în abonamnet, atrage costuri suplimentare pentru utilizator, indiferent de tipul abonamentului.

Pentru a deveni utilizator I’Velo Urban trebuie să obții un card I’Velo, pe care il poți ridica, contra cost, din strada Prof. Ion Bogdan, nr. 21 (zona Dorobanti) sau la centrele I’Velo Relax din Parcul Tineretului și Parcul Herăstrău.

Odată ridicat cardul, iti poți face un abonament fie la centrul de unde ai ridicat cardul, fie ulterior pe www.ivelo.ro / contul meu.

După ce ai intrat în posesia cardului, te poți duce la orice stație I’Velo Urban pentru a închiria o bicicletă, pașii de închiriere fiind:

  1. apropie cardul de cititorul de sub ecranul principal,
  2. introdu codul PIN alocat cardului tău,
  3. alege o bicicletă selectând numărul aferent unei biciclete disponibile de pe ecran,
  4. ridică chitanta (în cazul în care e solicitată)
  5. preia bicicleta selectată în termen de 15 secunde, din poziția care va emite culoarea verde intermitent

Pentru orice tip de abonament (o zi/o lună/3 luni/ 6 luni/ 1 an), utilizatorii pot realiza multiple închirieri, cu o pauză între acestea. Durata cursei și a pauzei diferă în funcție de abonamnetul achiziționat.

Un stâlp de culoare verde arată ca o bicicleta poate fi închiriată sau poate fi returnată.

Lumina roșie semnifică un stâlp de andocare defect sau indisponibil.

Depășirea minutelor incluse în abonament se face online pe site-ul ivelo.ro, accesând secțiunea contul meu, sau la unul dintre centrele de închirieri I’Velo Relax din parcurile Herăstrău (metrou Aviatorilor) sau Tineretului (intrarea Șincai) și la sediul I’Velo Urban din strada Ion Bogdan nr 21 (zona Dorobanți).

Cu un abonament poți închiria o singură bicicletă.

Rezervarea unei biciclete nu este permisă.

Abonamentul nu este transmisibil.

Bicicletele I’Velo nu sunt echipate pentru a transporta pasageri.

Încearcă să ajungi la cea mai apropiată stație I’Velo Urban sau sună la Call Center +4021 327 57 78.

Anunță furtul la Call Center +4021 327 57 78, iar apoi la cea mai apropiată secție de poliție.

Loghează-te la stâlpul principal al stației la care ai ajuns și rezervă-ți un loc de andocare la o altă stație I’Velo Urban și vei primi un timp suplimentar gratuit (cu conditia să nu fi depașit deja timpul inițial gratuit).

De asemenea, poți suna la Call Center +4021 327 57 78, iar o echipă tehnică se va deplasa și va prelua bicicleta.

Anunță urgent Call Center +4021 327 57 78, pentru a putea invalida cardul.

Contactează Call Center +4021 327 57 78. Cardurile defecte pot fi înlocuite la centrele I’Velo din Parcul Tineretului și Parcul Herastrău.

Blochează bicicleta într-un stâlp disponibil, loghează-te la stâlpul principal și solicită inlocuirea acesteia cu o altă bicicletă.

Timpul permis pentru înlocuirea unei biciclete defecte, din momentul preluării acesteia este de până în 5 minute, acestea nefiind contorizate.

Defecțiunea unei biciclete se raportează la stalpul principal și la Call Center +4021 327 57 78.

Momentan închirierea bicicletei se face numai pe baza cardului I’Velo pe care il poți ridica de la unul dintre centrele de închirieri I’Velo Relax din parcurile Herăstrău (metrou Aviatorilor) sau Tineretului (intrarea Șincai).

În baza oricărui tip de abonament (1 zi / 1 lună / 3 luni / 6 luni / 1 an), se pot realiza multiple închirieri. Orice depășire a timpului de pedalat atrage costuri suplimentare pentru utilizator. Durata unei curse diferă în funcție de tipul de abonament achiziționat.

Închirierea din nou a unei biciclete este din nou posibilă doar după o pauză. Pauza diferă în funcție de abonamentul selectat. Conceptul de bike-sharing automatizat presupune utilizarea bicicletei ca și mijloc de transport utilitar.

Pentru a închiria o bicicletă I’Velo Urban ai nevoie de un card I’Velo cu un abonament valabil – de 1 zi, 1 lună, 3 luni, 6 luni sau 1 an, pe care il poți ridica și achita spre activare la unul dintre centrele de închirieri I’Velo Relax din parcurile Herăstrău (metrou Aviatorilor) sau Tineretului (intrarea Șincai).

Odata ajuns la o stație I’Velo Urban, identifică un stâlp de culoare verde, liber pentru a putea adoca bicicleta.

Apropie bicicleta și introdu flanșa laterală a acesteia în umărul lateral al stâlpului până când acesta se blochează. Verifică dacă este andocată corect încercând retragerea acesteia, iar la final dacă dorești, autentifică-te la stâlpul principal pentru a tipări o chitanță care te va anunța de eventualele costuri suplimentare.

Contactează Call Center +4021 327 57 78.

Abonează-te la newsletter și primești informații despre pachete, reduceri, sfaturi, noutăți și evenimentele pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre de biciclete.

I'Velo » Icon „Newsletter”